Racuchy z ananasem

Racuchy z ananasem

Racuchy z ananasem

Przepis na : deser

Racuchy to placuszki przygotowywane na bazie mleka, mąki, drożdży i jajka. To jedna z tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Najczęściej są przygotowywane z jabłkami. Ja proponuję Wam racuchy w wersji z ananasem, które równie wspaniale smakują. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mleka, 1 jajko, 20g drożdży, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 szklanki mąki, szczypta soli, 1 puszka ananasa plastry, olej do smażenia, cukier kryształ do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże. Dodaję jajko, cukier wanili... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.