Kiełbasa biała z łopatki (chuda)

Kiełbasa biała z łopatki (chuda)

Kiełbasa biała z łopatki (chuda)

Nie ma to jak wyrób własnej produkcji. Minimum składników, rozkosz dla podniebienia. No i wiesz, co jesz. Polecam ten przepis. Składniki: Łopatka wieprzowa tłustsza 2,5 kg Sól peklowana 30 gram Sól zwykła 30 gram 4 duże ząbki czosnku pieprz, majeranek zimna woda przegotowana lub pokruszony lód Materiały pomocnicze: kiełbaśnice (jelita) o przekroju 32-36 mm (można kupić na rynku lub w masarni) Mięso pokroić na kawałki 3-5 cm. Przesypać solą peklową i zwykłą, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 2 dni. Po tym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tojestpyszne.blogspot.com

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.