Składniki: 4 jajka 100 gram makreli wędzonej 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Jak ostygną przekrawamy w skorupkach w poprzek na pół. Wyjmujemy ze skorupek zawartość i wkładamy do miski. Dodajemy makrelę wędzona, majonez i pokrojony szczypiorek. Dokładnie widelcem zgniatamy masę i mieszamy. Na koniec dodajemy kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotową masą wypełniamy skorupki. Smacznego czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...