Przepis na : obiad
Zapraszam Was dzisiaj na drożdżowe racuchy ze świeżymi jagodami. Przygotowanie ich jest bardzo szybkie i proste, dajcie znać czy Wam smakowały. Moje zniknęły wyjątkowo szybko :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Drożdżowe racuchy z jagodami Składniki 300 ml jagód 2,5 szklanki mąki pszennej 1 duże jajko 30 g drożdży świeżych 1 łyżka cukru 1 i 1/3 szklanki mleka olej do smażenia cukier puder Instrukcje Pół szklanki mąki mieszamy z rozkruszonymi drożdżami, łyżką cukru i 1/3 szklanką... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.