Jajko w mortadelowej miseczce

Jajko w mortadelowej miseczce

Składniki dla 4 osób: • 8 plastrów mortadeli 5mm grubości bez skórki • 8 jajek • sól, pieprz • olej do smażenia Wykonanie: • Plastry mortadeli obsmażyć na rozgrzanym oleju z jednej strony aż utworzy się miseczka. • Do każdej miseczki delikatnie wbić jajko, tak aby żółtko nie rozpadło się. • Posypać solą i pieprzem. • Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 st.C na 10 min – aż białko się zetnie. • Podawać na gorąco. Doskonałe na śniadanie. • Aby jajko nie wyl...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.