
Kiedy pierwszy raz usłyszałam o marynowanych jajkach pomyślałam: "Czy to może być smaczne?" Marynowane grzyby, warzywa - owszem uwielbiam ! Ale jajka? Okazało się jednak, że ten smak bardzo przypadł mi do gustu, a co więcej czerwony buraczkowy kolor sprawia, że pięknie prezentują się na stole :) Składniki: 18 jajek przepiórczych 4 łyżki suszonych buraków 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki octu winnego 1/4 szklanki cukru łyżeczka soli 2 liście laurowe 4 goździki Przygotowanie: Buraczki zalewamy wodą ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...