Przepis na : deser
Kto nie marzył kiedyś o tym, aby móc bezkarnie objadać się czekoladą albo nutellą Niestety, raz, że niezdrowe, dwa – to sam cukier i tłuszcze. A gdyby tak zamienić cukier na suszone daktyle, a niezdrowe tłuszcze na bardzo zdrowe awokado? Tak, mamy wtedy o wiele zdrowszą, wręcz fit wersję nutelli czy innej czekolady ze słoiczka. Brzmi nietypowo, ale uwierzcie, że smakuje tak samo dobrze jak oryginał – a najlepiej sprawdźcie sami Czekolada z daktyli i awokado jest słodka i zachowuje swój kakaowy smak,... czytaj dalej...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.