Sernik nowojorski – Przepis

Sernik nowojorski – Przepis

Sernik nowojorski – Przepis

Sernik nowojorski, uznawany za jedno z kulinarnych arcydzieł Ameryki, zyskał sławę dzięki swojej kremowej konsystencji, delikatnemu smakowi i charakterystycznemu, gęstemu spodowi. Jego historia sięga czasów, gdy europejscy osadnicy, w tym Niemcy i Polacy, przywieźli do Nowego Jorku własne wersje tego deseru. Dopiero jednak w XX wieku sernik nowojorski, jak go dzisiaj znamy, zaczął podbijać serca mieszkańców miasta dzięki pracowniom cukierniczym takim jak słynna Lindy’s. To właśnie Lindy’s Cheesecake zyskał ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste and Cook

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Taste and CookTaste and Cook

Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.

Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.

Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, sernik nowojorski, ciasteczka, ciasto, kruche ciasteczka

Inne przepisy z Taste and Cook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.