Polska kuchnia słynie z bogactwa smaków i różnorodności, inspirowanej zarówno wielowiekową historią kraju, jak i lokalnymi tradycjami oraz produktami. Lokalne produkty mają ogromny wpływ na charakter narodowych smaków; są one odzwierciedleniem klimatu, terroir oraz kulturowego dziedzictwa Polski. Oto kilka kluczowych aspektów polskiej kuchni, które pokazują, jak lokalne produkty kształtują narodowe smaki: Chleb i pieczywo – W prawie każdym regionie Polski panują tradycje pieczenia chleba. Charakterystyczny je...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.