Argentyna, kraj szerokich pampasów i tanecznego tanga, ma równie bogatą kulturę kulinarą. Charakteryzującą się nie tylko słynnymi stekami, ale również słodkościami, które rozpieszczają podniebienie. W tym artykule spojrzymy na sztukę przygotowywania argentyńskiego asado oraz na słodki świata Argentyny, uosobiony w dulce de leche . Historia i Kultura Argentyńskiej Kuchni Zanim zagłębimy się w smaki, poznajmy kontekst historyczny, który ukształtował argentyńską paletę smaków. Od wpływów europejskich, szczegó...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.