Zielony lub czerwony dżem z papryczek chili

Zielony lub czerwony dżem z papryczek chili

Słodko pikantna konfitura z papryczek chili – czerwonych lub zielonych. Domowe przetwory – paprykowy dżem z chili i słodkiej papryki Słodko pikantny paprykowy dżem możemy przygotować zarówno w wersji czerwonej , zielonej a nawet żółtej. Dżem paprykowy świetnie komponuje się z serami, zarówno tymi żółtymi, jak i z twarogiem czy fetą. Będzie też ciekawym dodatkiem do grillowanych mięs lub warzyw. Często robię sobie szybką, pyszną i przez dodatek dżemu wyjątkową kanapkę. Smaruję kromkę chleba masłem,...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.