Pikantny wiśniowy chutney z tymiankiem

Pikantny wiśniowy chutney z tymiankiem

Pikantny wiśniowy chutney z tymiankiem

Szybki i łatwy przepis na wiśniowy chutney, pikantny sos owocowy Ten pikantny wiśniowy chutney tak mi zasmakował, że zjadłam połowę łyżką prosto ze słoika. Sezon na wiśnie trwa bardzo krótko. Warto więc zamrozić wydrylowane owoce, by poza sezonem móc szybko przygotować ten wyjątkowy dodatek do serów, grillowanych lub pieczonych mięs i warzyw. Składniki  500 g wiśni 2 szalotki 1 papryczka chili 3 gałązki tymianku 1 łyżka oliwy 1 łyżka cukru trzcinowego 80 ml czerwonego octu winnego 80 ml wody sól Wykon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.