Przepis na : deser
ORKISZOWE PIERNICZKI Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I MORELAMI Zamiast zwykłej mąki do pierniczków możemy użyć własnej, specjalnej i niepowtarzalnej mąki . Wystarczy zwykłą mąkę zastąpić orkiszową i zmiksować na proszek z ulubionymi orzechami i innymi suchymi przyprawami . U nas orzechów włoskich w tym roku pod dostatkiem, więc ich użyłyśmy. Można by rzec, że uzyskałyśmy “korzenną mąkę włoską orkiszową” Składniki 150g cukru 200g miodu 50g masła 2 jaja 100g moreli suszonej MĄKA ORZECHOWA 550g mąki orkiszowe... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...