Kuchnie świata – wegański przepis na kalafior w pikantnym chińskim sosie Kung Pao Kurczak Kung pao to popularne i lubiane danie kuchni chińskiej. Pochodzi z prowincji Syczuan, znanej z pikantnej kuchni. Jest to pikantne smażone danie z kurczaka pokrojonego w kostkę, warzyw, orzeszków ziemnych i pieprzu syczuańskiego. Tym razem proponuję przepis w wersji wegańskiej, gdzie kurczaka zastąpiłam kalafiorem. Jednym z kluczowych składników tego dania jest sos hoisin, który możemy kupić gotowy lu...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...