Kalafior Kung Pao. Warzywne danie w pikantnym chińskim sosie

Kalafior Kung Pao. Warzywne danie w pikantnym chińskim sosie

Kuchnie świata – wegański przepis na kalafior w pikantnym chińskim sosie Kung Pao Kurczak Kung pao to popularne i lubiane danie kuchni chińskiej.  Pochodzi z prowincji Syczuan, znanej z pikantnej kuchni. Jest  to pikantne smażone danie z kurczaka pokrojonego w kostkę, warzyw, orzeszków ziemnych i pieprzu syczuańskiego. Tym razem proponuję przepis w wersji wegańskiej, gdzie kurczaka zastąpiłam kalafiorem. Jednym z kluczowych składników tego dania jest sos hoisin, który możemy kupić gotowy lu...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.