Gruszki gotowane w czerwonym winie z korzennymi przyprawami

Gruszki gotowane w czerwonym winie z korzennymi przyprawami

Przepis na : deser

Aromatyczny owocowy deser – gruszki gotowane w korzennym czerwonym winie Gruszki gotowane w czerwonym winie z dodatkiem korzennych przypraw to bardzo wyjątkowy i elegancki deser. To bardzo prosty przepis, który składa się zaledwie z kilku kroków. Jednak, żeby wszystko się udało warto zastosować się do kilku wskazówek. Najważniejsze to wybrać odpowiednie owoce. Gruszki powinny być twarde i jędrne. Jeśli będą zbyt dojrzałe i miękkie po ugotowaniu może zrobić się z nich papka, a tego nie chcemy. Gruszki go...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.