Ciastko Mille-feuille z mascarpone, granatem i wodą różaną

Ciastko Mille-feuille z mascarpone, granatem i wodą różaną

Przepis na : deser

Mille-feuille. Klasyczny francuski deser w nowej odsłonie. Millefeuille – francuskie ciasto z mascarpone, granatem i wodą różaną Co to jest mille-feuille i jakie są jego cechy charakterystyczne? Mille-feuille to z pewnością jeden z najbardziej wykwintnych i eleganckich francuskich deserów. Charakteryzuje się delikatnymi warstwami francuskiego ciasta przełożonymi  kremem i udekorowanymi lukrem. Tradycyjnie podawany jest w formie prostokątnych kawałków, czyli mini deserów co podkreśla jego elegancję i...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.