Chleb z cynamonem, miodem, rodzynkami i orzechami pekan

Chleb z cynamonem, miodem, rodzynkami i orzechami pekan

Chleb na zakwasie z cynamonem, miodem i orzechami pekan, pieczony w żeliwnym garnku. Korzenne nuty, słodycz miodu i chrupiące orzechy pekan tworzą niezapomniany smak – idealny na święta i nie tylko Jak upiec chleb z cynamonem, miodem, rodzynkami i orzechami pekan? Korzenna nuta cynamonu, słodycz miodu, rodzynki i chrupiące orzechy pekan tworzą chleb, który idealnie wpisuje się w klimat świątecznych wypieków. Naturalny zakwas i powolna fermentacja sprawiają, że chleb zyskuje wyjątkowy smak, a jego miękka, aro...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.