Sos do mięs na bazie jogurtu, curry i żurawiny

Sos do mięs na bazie jogurtu, curry i żurawiny

Sos do mięs na bazie jogurtu, curry i żurawiny

  Wiecie co się dzieje jak spotykają się dwie gotujące kobiety i wymieniają się przepisami? Może być tylko lepiej i ciekawiej. W trakcie opowieści tworzą nowe smaki i połączenia składników. Poniższy przepis dotarł do nas z „Kaliszforni” od Kamilii (pozdrawiamy rodzinkę !!!) – wymieniłyśmy się kulinarnymi spostrzeżeniami i niektóre musiałam od razu wypróbować. I choć brzmiały dziwnie, to moje kubki smakowe po pierwszym smaku tańczyły z radości. Mam nadzieję, że Wasze podniebienie też będz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.