Truskawki w zredukowanym balsamico,Rocherbaron,pisatcje na solonym karmelu

Truskawki w zredukowanym balsamico,Rocherbaron,pisatcje na solonym karmelu

Truskawki w zredukowanym balsamico,Rocherbaron,pisatcje na solonym karmelu

Pewnie dla niektórych take połączenie może wydawać się co najmniej dziwne.Ale pozory mylą i odwieczne truskawki w śmietanie z cukrem to wcale nie takie nazdeowsze danie. Od dawna jest wiadomo,że naturalną słodycz owoców podnosi odrobina soli lub wytrawny winegret słodko-słono-kwaskowy.Do tego kawałek sera,zdrowe nowalijki i zdrowy lunch,przystawka lub deser gotowy. Poprzednim razem do truskawek sięgnęłam po ser Brie a tym razem francuski niebieski ser pleśniowy Rochebaron,Jest to z jeden z bardzo niewielu ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.