Pasta Calamari z owocami morza na czosnkowym maśle

Pasta Calamari z owocami morza na czosnkowym maśle

Pasta Calamari z owocami morza na czosnkowym maśle

Makaron w kształcie krążków kalmarów idealnie imituje owe krążki kalmarów i doskonale nadaje się do podania go z krewetkami, ośmiorniczkami, mieszanką owoców morza lub nawet rybą np. w sosie pomidorowym Można oczywiście podać go do makaronu tylko z warzywami w sosie a owe makaronowe krążki do złudzenia przypominające kalmary "zmylą oko". Jako dodatki wybrałam młody groszek cukrowy, ale może to być inne zielone warzywo. A jako chrupiący element i kontrast kolorystyczny wybrałam chińskie grzybki Mun , które po namo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.