Kremowe cytrynowe puree ziemniaczane z fiołkami - Lemon Mashed patatoes with violets

Kremowe cytrynowe puree ziemniaczane z fiołkami - Lemon Mashed patatoes with violets

Kremowe cytrynowe puree ziemniaczane z fiołkami - Lemon Mashed patatoes with violets

Gdy jest gorąco nie mamy ochoty na mięsiwa i ciężkie obiady. Te cytrynowo-fiołkowe puree jest idealnym dodatkiem do sadzonego jajeczka lub jakiejkolwiek rybki. Takie majówkowe ziemniaczki w formie puree z delikatnym aromatem cytrynowej skórki i pięknymi fiołkami, które jak pewnie wielu wie są jadalne, smakują i na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI na 4 porcje: 800 g do 1 kg ziemniaków 2 łyżki masła, majonezu lub śmietany 2 łyżki grubo posiekanej natki pietruszki lub kolendry otarta skórka z 2 sparzonych cytryn ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.