Wytrwane muffinki z dyni piżmowej

Wytrwane muffinki z dyni piżmowej

Wytrwane muffinki z dyni piżmowej

Przepis na : kolacja

Składniki: -1/2 kg dyni piżmowej - 3 jajka - 3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej - 2 łyżki mąki konopnej - 2 łyżki ziaren słonecznika - 2 łyżki pestek dyni - 1 ząbek czosnku - opcjonalnie sól Przygotowanie: Dynię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Ubijamy jajka.  Do ubitych jajek dodajemy mąkę żytnią i mąkę konopną, miksujemy. Dodajemy potartą dynię, czosnek przeciśnięty przez praskę, słonecznik i pestki dyni.  Chwilę miksujemy. Nakładamy do silikonowych foremek.  Wsta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.