Przepis na : kolacja
Składniki: -1/2 kg dyni piżmowej - 3 jajka - 3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej - 2 łyżki mąki konopnej - 2 łyżki ziaren słonecznika - 2 łyżki pestek dyni - 1 ząbek czosnku - opcjonalnie sól Przygotowanie: Dynię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Ubijamy jajka. Do ubitych jajek dodajemy mąkę żytnią i mąkę konopną, miksujemy. Dodajemy potartą dynię, czosnek przeciśnięty przez praskę, słonecznik i pestki dyni. Chwilę miksujemy. Nakładamy do silikonowych foremek. Wsta... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...