Wytrwane muffinki z dyni piżmowej
Składniki:
-1/2 kg dyni piżmowej
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej
- 2 łyżki mąki konopnej
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- 2 łyżki pestek dyni
- 1 ząbek czosnku
- opcjonalnie sól
Przygotowanie:
Dynię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Ubijamy jajka.
Do ubitych jajek dodajemy mąkę żytnią i mąkę konopną, miksujemy.
Dodajemy potartą dynię, czosnek przeciśnięty przez praskę, słonecznik i pestki dyni.
Chwilę miksujemy.
Nakładamy do silikonowych foremek.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni, pieczmy 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz