Składniki: - 1 dojrzały banan - pół szklanki siemienia lnianego - 1 jajko Przygotowanie : Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę Dodajemy zmielony len oraz banany. Miksujemy na gładką masę. Masę nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 50 stopni, po wstawieniu zwiększamy temperaturę na 200 stopni. Pieczemy około 30 minut. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...