Lniane babeczki

Lniane babeczki

Lniane babeczki

Składniki: - 1 dojrzały banan - pół szklanki siemienia lnianego  - 1 jajko  Przygotowanie : Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę   Dodajemy zmielony len  oraz banany.  Miksujemy na gładką masę.  Masę nakładamy do silikonowych foremek.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 50 stopni, po wstawieniu zwiększamy temperaturę na 200 stopni.  Pieczemy około 30 minut.  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.