Składniki : - 2 jajka - 2 jabłka - 1 szklanka płatków jaglanych - zmielic - 1/2 szklanki sezamu - 1/2 szklanki słonecznika Przygotowanie : Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywna pianę. Dodajemy żółtka, chwile miksujemy. Dodajemy jabłka potarte na tarce na dużych oczkach, chwile miksujemy. Dodajemy zmielone płatki jaglane, sezam i Słonecznik. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia formujemy ciasteczka lub placuszki. Wstawiamy do pieka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...