Przepis na : śniadanie
Moja ulubiona wersja owsianki! Świetnie smakuje na gorąco, ale zawsze przygotowuję ją z podwójne porcji by zabrać kolejnego dnia do pracy już na zimno. Można dodać dowolne owoce, w tym także mrożone - u mnie tym razem były to borówki. 150g płatków owsianych górskich 2 jajka 350ml mleka 2 łyżki kakao 3 łyżki miodu (można zastąpić cukrem) 2 duże garści borówek, mogą być mrożone 1. Płatki, jajka, mleko, kakao i miód/cukier umieszczamy w misce, mieszamy dokładnie do połączenia składników. 2. Masę przekładamy d... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.