Łopatka wieprzowa pieczona w piekarniku z cebulą i czosnkiem

Łopatka wieprzowa pieczona w piekarniku z cebulą i czosnkiem

Łopatka wieprzowa pieczona w piekarniku z cebulą i czosnkiem

Przepis na : obiad

Bardzo lubię mięso w plastrach pieczone w piekarniku. Dziś prezentuję porcję konkretnego mięsa z dużą ilością cebuli i czosnku:). Łopatka wyszła miękka i krucha. 1 kg łopatki wieprzowej 5 dużych cebul 7 ząbków czosnku marynata: 1/4 szklanki keczupu, 2 łyżki musztardy, 5 łyżek sosu sojowego, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżeczka soli 1. Łopatkę kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy. Cebulę i czosnek kroimy w cienkie plastry.  2. Mięso umieszczamy w misce, zalewamy marynatą. Dok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.