Leczo z dynią

Leczo z dynią

Przepis na : obiad

W sezonie jesiennym często gotuję leczo - to świetne, rozgrzewające i sycące danie. Moja ulubiona wersja to leczo z dodatkiem dyni.  500g kiełbasy 3 papryki czerwone 1 mała dynia hokkaido (po oczyszczeniu ok. 600g) 2 cebule 2 cukinie 1 butelka passaty pomidorowej 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól, pieprz olej 1. Kiełbasę kroimy w plastry. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na duże kawałki. Cebulę i cukinię kroimy w kostkę. Z dyni usuwamy pestki, kroimy w kostkę. 2....

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.