Przepis na : obiad
Często najprostsze okazuje się najsmaczniejsze. Długo duszona karkówka dosłownie rozpada się pod widelcem. Najlepiej smakuje z ziemniakami lub wszelkiego rodzaju kluskami. 1kg karkówki 2 duże cebule olej sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, majeranek 1 łyżka mąki 1. Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy, w razie potrzeby kroimy na mniejsze kotlety. 2. W garnku z grubym dnem lub na głębokiej patelni mocno rozgrzewamy olej. Obsmażamy karkówkę z dwóch stron do mocnego zarumienienia. Wlewa... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.