
Curry jest na tyle specyficzną przyprawą, że nie odpowiada każdemu. Ja ją lubię, choć w umiarkowanej ilości, dlatego do potraw dodaję najwyżej szczyptę curry. :-) Dzisiejsza propozycja to jajka curry. Wyraziste, aromatyczne i dość ciekawe w smaku, bo ta przyprawa jest ostatnią rzeczą, która mogłaby kojarzyć mi się z jajkami. ;-) Dla przełamania smaku dodałam również surową, czerwoną paprykę, Polecam spróbować. 3 jajka 1/2 czerwonej papryki 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka posiekanego szczypio... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.