Filet w boczku - na jeden kęs!
Filet w boczku - na jeden kęs!
Ta przekąską zawsze robi furorę wśród męskiej części degustujących:). Filet z kurczaka owinięty boczkiem w wersji na jeden kęs - polecam zrobić od razu z podwójnej porcji. 2 filety z kurczaka 200g wędzonego boczku w długich, cienkich plastrach sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Kurczaka kroimy w niedużą kostkę, około 3x3 cm. Posypujemy solą i przyprawami. 2. Każdy kawałek owijamy plastrem wędzonego boczku. 3. Kurczaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy prze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni
Autor
szefowakuchni
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, kurczak, filet z kurczaka, przekąska, kurczak wędzony , przekąski, kurczak z papryką , pieczony boczek, kurczak pieczony
Inne przepisy z Szefowa kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję