Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem

Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem

Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem

Oto moje kolejne podejście do chleba - bardzo udane:). Czy może być coś lepszego niż domowy chleb, świeżo wyjęty z piekarnika? Najlepszy jest oczywiście na pierwszy dzień, ale kolejnego smakuje równie dobrze choć inaczej niż te, które znamy z piekarni.  250g mąki żytniej typ 720  300g mąki pszennej  400-450 ml letniej wody 1 opakowanie suchych drożdży 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki cukru 100g ziaren słonecznika + 50g do posypania chleba 1. Wszystkie składniki łączymy (zaczynamy od wlania 400 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.