Zupa tajska z krewetkami

Zupa tajska z krewetkami

Zupa tajska z krewetkami

Niezwykle aromatyczna, słodko - ostra i mocno rozgrzewająca tajska zupa na bazie świeżych warzyw, pachnącego imbiru, słodkiego kokosowego mleka, pikantnej papryczki, trawy cytrynowej i kolendry, z delikatnymi krewetkami to obowiązkowa pozycja dla fanów kuchni azjatyckiej. Składniki: 400g krewetek 400ml mleczka kokosowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 6 różyczek kalafiora 3 marchewki 4 ziemniaki 1,3l bulionu warzywnego 6 łyżeczek startego świeżego imbiru 4 łyżeczki trawy cytrynowej 1 łyżeczka kurkumy 4 łyżeczki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, kalafior, ziemniaki, cytryna, sosy, zupa, tajska zupa, zupa krem, zupa warzywna, zupa rybna

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.