Niezwykle aromatyczna, słodko - ostra i mocno rozgrzewająca tajska zupa na bazie świeżych warzyw, pachnącego imbiru, słodkiego kokosowego mleka, pikantnej papryczki, trawy cytrynowej i kolendry, z delikatnymi krewetkami to obowiązkowa pozycja dla fanów kuchni azjatyckiej. Składniki: 400g krewetek 400ml mleczka kokosowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 6 różyczek kalafiora 3 marchewki 4 ziemniaki 1,3l bulionu warzywnego 6 łyżeczek startego świeżego imbiru 4 łyżeczki trawy cytrynowej 1 łyżeczka kurkumy 4 łyżeczki ... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.