Pieczona pierś z kurczaka w panierce
Pieczona pierś z kurczaka w panierce
Bardzo lubię kurczaka marynowanego w jogurcie, kiedy zobaczyłam przepis na Pinch of Yum , postanowiłam go przygotować. Oczywiście nie miałam kilku składników, więc dokonałam dość istotnych modyfikacji. Kurczak wyszedł smaczny, chociaż spodziewałam się po nim nieco bardziej chrupiącej skórki. Podejrzewam, że to wina dość gęstego sosu (masło orzechowe zagęściło sos).
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 szklanka jogurtu naturalnego
pół szklanki... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni
Autor
kabamaiga
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, sosy, jogurt, tarta, pieczenie, bułki, piersi, pierś, masło orzechowe, imbir, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sos sojowy, mięso, kotlet, miód, kotlety, sos do kurczaka, kurczak pieczony, kurczak w miodzie, kurczak z czosnkiem, dania z kurczakiem, chrupiący kurczak, masło czosnek, chrupiąca pierś z kurczaka, mięsa pieczone, dania z piersi kurczaka, drugie danie
Inne przepisy z Sto kolorów kuchni
Dodaj komentarz