Pieczona pierś z kurczaka w panierce

Pieczona pierś z kurczaka w panierce

Pieczona pierś z kurczaka w panierce

Bardzo lubię kurczaka marynowanego w jogurcie, kiedy zobaczyłam przepis  na Pinch of Yum , postanowiłam go przygotować.  Oczywiście nie miałam kilku składników, więc dokonałam dość istotnych modyfikacji.  Kurczak wyszedł smaczny, chociaż spodziewałam się po nim nieco bardziej chrupiącej skórki. Podejrzewam, że to wina dość gęstego sosu (masło orzechowe zagęściło sos).     Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 szklanka jogurtu naturalnego pół szklanki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Autor

kabamaiga

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, jogurt, tarta, pieczenie, bułki, piersi, pierś, masło orzechowe, imbir, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sos sojowy, mięso, kotlet, miód, kotlety, sos do kurczaka, kurczak pieczony, kurczak w miodzie, kurczak z czosnkiem, dania z kurczakiem, chrupiący kurczak, masło czosnek, chrupiąca pierś z kurczaka, mięsa pieczone, dania z piersi kurczaka, drugie danie

Inne przepisy z Sto kolorów kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.