Dżem z aronii i jabłek

Dżem z aronii i jabłek

Dżem z aronii i jabłek

Jeżeli przygotowywaliście sok z aronii, na pewno zostały Wam owoce.  Ja przygotowałam z nich dżem.  Dodałam do nich jabłka, aby zneutralizować smak aronii.  W przepisie podaję wagę świeżych owoców, przed przygotowaniem soku, nie ważyłam ich po przygotowaniu soku.     Składniki: 1 kg owoców (świeżych) 3 - 4 jabłka ok. 300 g cukru sok z 1/2 cytryny     Wykonanie: Jabłka obieramy i kroimy na kawałki.  Wrzucamy do garnka i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.