Dżem pomarańczowy

Dżem pomarańczowy

Dżem pomarańczowy

Od dawna planowałam zrobienie dżemu pomarańczowego.  Nawet kilka razy kupowałam już w tym celu pomarańcze, ale jakoś zawsze znikały zanim się za dżem zabrałam.  Na szczęście tym razem mi się udało.  Wykorzystałam przepis, który Patryk pokazał podczas naszego wspólnego Lubelskiego Kociołka, a przepis pojawił się też już na kilku innych blogach.  Okazało się, że dżem wcale nie gęstnieje szybko, przynajmniej mój nie chciał.  Być może chodziło też o to, że moje pomarańcze były bardzo soc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.