Nasza jabłonka miała w tym roku sporo jabłek. Z części wycisnęłam sok, z części powstaje ocet jabłkowy a część po prostu zjadłam. Co jakiś czas wykorzystuję też jabłka do sałatki. Dzisiaj przepis na idealną sałatkę na letnie dni. Jabłka, arbuz i ogórki, trochę octu i gotowe. Proste i orzeźwiające. Przepis przygotowałam na konkurs organizowany w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku . składniki (2 porcje) 250 g obranych, pokrojonych jabłek 250 g ogórków gruntowych 200 g arbuza 15 liści bazylii sok z 1/2 cytr... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...