Przepis na : śniadanie
Słońce jest już tak ciepłe, że drzewa i krzewy zwariowały, obsypując się milionem pączków! I oby trwało to jak najdłużej, choćby do samego lata! Ta aura daje tak dużo energii do działania, tak bardzo nakręca i inspiruje - że brakuje mi ostatnio czasu na sen! Ale godzę się na to, z uśmiechem wystawiając twarz do słońca. Zapewne znacie ten smak świeżego ogórka ze śmietaną, pieprzem i solą. To mój smak dzieciństwa na wsi :) Albo lepiej! Sadzone jajko i zsiadłe mleko! Mmmm... :) Lubię wracać do tych smaków, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...