Pyszna pasta ala "hummus" z pieczonej dyni. HUMMUS Z DYNI - 3 łyżki ziaren sezamu - 3 łyżki ziaren z dyni - 1/2 szkl wody z gotowania ciecierzycy lub z puszki w/w zmiksuj - 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy wraz z zalewą - kilka ząbków upieczonego czosnku - zatar, wędzona papryka, gałka muszkatołowa - 1,5 szklanki puree z pieczonej dyni Muskat/Hokkaido zmiksuj całość, wstaw do lodówki na 30 minut najlepiej. PASTA Z DYNI: pieczoną dynię, miksuję zazwyczaj z pieczonym czosnkiem, doprawiam solą, sokiem z p... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)