Przepis na : śniadanie
Jedna z moich ulubionych! Owsianka ze świeżym soczystym mango, mogłabym ją jeść codziennie i prawie tak jest heheh. Rozkochałam się w owsiance do reszty ;-) SKŁADNIKI: - 3 łyżki mieszanki owsianki (ja w dużym słoju mieszam po połowie opakowania płatków owsianych pszennych, owsianych pszennych błyskawicznych, jęczmiennych, jęczmiennych błyskawicznych, żytnich, górskich i otrębów owsianych) - 150 ml mleka 1,5% - 100 ml wody - 2 słodziki - 1/2 dojrzałego soczystego mango Płatki gotuj 12 ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)