Kochani kolejny przepis na chleb na zakwasie, tym razem chleb z ziarnami słonecznika i siemienia lnianego. Chleb przepyszny, wyrazisty w smaku. Charakterystyczny miąższ z duża ilością "dziurek" w strukturze. Polecam! Składniki na dwie małe keksówki: ZACZYN: - 8 łyżek zakwasu - 150 g mąki - 100 g wody Składniki mieszamy w misce zostawiamy na 12 godzin. Po tym czasie, przechodzimy do przygotowania ciasta głównego: - w/w zaczyn - 3 szklanki mąki - 3/4 szklanki ziaren słoneczn... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)