Jesienią dynia króluje na polskich stołach, blogi kulinarne pękają w szwach od nawału przepisów z dodatkiem dyni, a my pragniemy je wszystkie wypróbować. Jak pewnie zauważyliście, podstawą wielu dań, deserów i wypieków jesiennych jest właśnie puree z dyni. Szczerze mówiąc nie spotkałam się jeszcze z takim oto wyrobem w naszych polskich marketach, a nawet jeśli Wy zauważyliście ten produkt, to chyba nie muszę Was przekonywać, że zdrowiej jest wykonać go samemu. Dlatego dzisiaj pokażę Wam, jak przygotować... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Hej! :) Nazywam się Ola i uwielbiam eksperymentować w kuchni. Jeśli ty też, to zapraszam do śledzenia postów, gwarantuję, że znajdziesz tu coś dla siebie. :)