Bringoli, spatzle, nudle, czyli danie z makaronem własnej produkcji na sposób prowansalski :)

Bringoli, spatzle, nudle, czyli danie z makaronem własnej produkcji na sposób prowansalski :)

Bringoli, spatzle, nudle, czyli danie z makaronem własnej produkcji na sposób prowansalski :)

Bringoli we Włoszech, spatzle (szpecle) w Niemczech, u nas po prostu nudle :) Czyli szybkie coś z niczego, ale za to dobre :) Bringoli: 2 jajka 1 ½ szklanki mąki (+ ½ szklanki do podsypania) Sól Dodatkowo: 30g margaryny 1 – 2 kawałki kiełbasy np. śląskiej Zioła prowansalskie W mące robimy dołek, wbijamy jajka, solimy, a następnie wyrabiamy ciasto makaronowe. Z początku przy użyciu widelca lub szpatułki, a później ręcznie. Można je również zrobić w malakserze :) Ciasto makaronowe jest gotowe, gdy nie lepi się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.