Jajka po berlińsku

Jajka po berlińsku

Jajka po berlińsku

Marmurkowe jajka po berlińsku na stałe weszły do mojego wielkanocnego menu kiedy zamieszkałam na Śląsku. Ten wielkanocny smakołyk jest w rodzinie mojego męża od wielu pokoleń i ja też już nie wyobrażam sobie bez nich śniadania wielkanocnego. Jajka obowiązkowo podajemy z sosem chrzanowym. I kto by pomyślał że kiedyś nie lubiłam chrzanu i kminku :) Do pewnych smaków trzeba po prostu dojrzeć :)   Składniki: 12 jajek łupiny z cebuli (z około 12 szt) kminek (1 opakowanie) sól (2 łyżki) Przygotowanie: Do dużego ga... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.