Ful z bobu z pieczoną papryką
Ful z bobu z pieczoną papryką
Nawiązując do poprzednich wpisów i pozostając w klimacie arabskich smaków, serwuję Wam dziś przepis na pastę do której przygotowania niezbędny jest bób. Sezon na te zielone strączki właśnie się rozpoczyna, gdybyście mieli go w nadmiarze, to możecie przygotować z niego ful. Ful medames to nazwa egipskiej potrawy przygotowywanej z suszonego bobu. Jest popularny w wielu krajach Afryki i w każdym serwuje się go nieco inaczej. Najczęściej podaje się go z warzywami na śniadanie. W zależności od miejsca, gdzie jest se... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny
Autor
Iwona
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasta, śniadania, grill, bezglutenowe
Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję