Zupa pieczarkowa z ryżowymi knedelkami

Zupa pieczarkowa z ryżowymi knedelkami

Zupa pieczarkowa z ryżowymi knedelkami

Przepis na : obiad

Jedna z zup, do których z przyjemnością wracam. Nie licząc krojenia pieczarek, nie wymaga od nas dużego zaangażowania. Jeśli chcemy jeszcze bardziej zaoszczędzić na czasie, zamiast knedelków możemy zupę podać po prostu z ugotowanym ryżem. ok 400 g pieczarek 1-1,5 l bulionu drobiowego 2 liście laurowe 3-4 ziela angielskie kilka łyżek śmietanki 30% sól, pieprz posiekana natka pietruszki Knedelki: 1 woreczek ryżu 2 kajzerki 1 szkl. bulionu 1 małe jajko ok 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól, pieprz posiekana ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.