Kremowa zupa z selera. Bardzo prosta do przygotowania i, nie licząc krojenia warzyw w kostkę, mało wymagająca;) Lekko słodka od selera i lekko pikantna od przypraw. Nam bardzo smakowała. Zwłaszcza podana z czosnkowymi grzankami. 1 seler o wadze około 900 g (waga przed obraniem) 2 średniej wielkości ziemniaki 1 jabłko 1 por 1,5-2 l bulionu 1/2 szkl. śmietanki 30% gałka muszkatołowa szczypta ostrej papryki mielonej sól, pieprz grzanki olej Obrany seler oraz ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Obrane jabłko kroimy w ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...