Pyszna szarlotka od której wprost nie sposób się oderwać. Wychodzi jej zdecydowanie zbyt mało. Jest taaaaka dobra Najlepsza na 2-3 dzień po upieczeniu, kiedy ciasto nieco zmięknie. Ciasto: 2 i 1/2 szkl. mąki 1/2 szkl. drobnego cukru 200 g masła 3 żółtka szczypta soli Dodatkowo: około 1,2 kg jabłek (waga po obraniu i wydrążeniu gniazd nasiennych) 1 łyżka cynamonu 1/2 szkl. cukru (lub nieco mniej, jeśli jabłka są słodkie) 2 łyżki bułki tartej Na stolnicę przesiewamy mąkę. Dodajemy cukier, sól oraz zimne masł...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...