Przepis na : sałatka
Kolejna rewelacyjna sałatka ziemniaczana. Podałam ją ze świeżym szpinakiem, jajkami, szparagami i grzankami. Sos majonezowy zrobiłam z dodatkiem anchois, tak jak robiłam w sałatce Cesar ( TUTAJ przepis ). Wyszło przepysznie. To super opcja na letni obiad. na 3 porcje: około 600-700 g młodych ziemniaków 4-5 jajek 1 pęczek szparagów 3 garście świeżego szpinaku Grzanki: 3 kromki chleba tostowego 1 łyżka tartego parmezanu 1-2 łyżki oliwy z oliwek zioła prowansalskie Sos: 5 filecików anchois 1 mały ząbek czosnku 3... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...