Dziś ryba w roli głównej, a dokładnie pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem. Klopsy przygotowałam z mrożonej miruny – jest to chyba moja ulubiona (obok łososia) ryba. Z podanych ilości wychodzi ogromna porcja pulpetów. My jedliśmy je przez 2 dni około 700 g miruny lub dorsza 1 większa cebula 1 kajzerka + mleko do namoczenia 2 jajka 2-3 łyżki bułki tartej 1 l bulionu warzywnego 1 listek laurowy 3/4 szkl. śmietanki 30% około 1/3 szkl. zimnej wody 1 łyżka mąki pszennej 2-3 łyżki posiekanego koperku 3... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...